L’entitat

FONAMENTACIÓ DE LA PES

El camp d’actuació prioritari de la PES Salesiana de Sant Boi és l’educació dels infants i joves en situació de risc d’exclusió. Com a finalitat té, en línies generals, oferir una acció formativa de prevenció i promoció per a infants i adolescents de Sant Boi en especial del barri de Marianao i barri Centre. Esdevé a partir de les necessitats detectades en els nois i noies d’entre 6 a 18 anys, com a conseqüència del fracàs escolar, la desmotivació pels aspectes formatius, la disfuncionalitat familiar, les dificultats en els processos migratoris… Es treballa conjuntament amb les famílies a través del seguiment personalitzat de cada infant o adolescent.

És a partir d’aquesta realitat que la PES es proposa accions per tal que es pugui trencar amb aquestes situacions complicades i que els infants i adolescents puguin viure d’una manera lliure i responsable creixent en la seva pròpia identitat.

PRESENTACIÓ DE L’ENTITAT

El Centre Obert Don Bosco com a entitat àmplia es situa en el marc de les Plataformes d’Educació Social (PES) Salesianes de Catalunya.

La Missió de les PES dels Salesians de Catalunya és educar integralment, segons el sistema preventiu de Don Bosco, infants, adolescents, joves i les seves famílies en situació de risc d’exclusió social, amb mancances de tipus educatiu, cultural, econòmic o social, possibilitant el seu creixement personal i l’exercici de la seva ciutadania.

Les PES dels Salesians de Catalunya volen ser:

 • Font de promoció de persones autònomes, amb consciència critica envers ells i la societat, amb valors educatius i evangèlics que els convidin al compromís i, per últim, amb sentit de la transcendència.
 • Referents en l’educació als infants, adolescents, joves i les seves famílies, per part dels propis destinataris, les administracions i el teixit social.
 • Comunitats educatives on es visqui la corresponsabilitat per la tasca comuna, amb un clima de família entre educadors, destinataris i famílies on els salesians juguen un paper animador.
 • PES acompanyades per comunitats salesianes i comunitats cristianes implicades en la millora de la realitat social, política i el compromís per la justícia i la solidaritat.
 • Inserides i compromeses en els territoris i comunitats veïnals on són presents, amb vocació de treball en xarxa amb el teixit social del territori.

La proposta educativa de Don Bosco “El sistema preventiu” es concreta en el nostre cas a partir dels següent valors:

 • Acollida incondicional, establint un tracte afable i cordial amb els nostres destinataris per a que se sentin valorats com a persones, integrats i formant part d’un nou projecte de vida.
 • Acompanyament personalitzat, per a nosaltres cadascuna de les persones que arriben als nostres serveis són el centre de la nostra intervenció, cal garantir una atenció personalitzada i un tracte adaptat a cadascuna de les necessitats i situacions de les persones, per tal d’orientar-los a definir un projecte de vida. Es tracta de realitzar una intervenció educativa que assoleixi la integralitat amb els nostres destinataris i famílies.
 • La creació d’un ambient de família, que promogui la participació tant dels nostres destinataris com dels equips.
 • Flexibilitat i adequació dels nostres serveis a la realitat, a les necessitats de cada moment i en especial dels destinataris, buscant sempre les millors respostes i adaptant tant els continguts com les metodologies, evitant caure en l’ immobilisme.
 • Política de recursos humans de qualitat, que es concreta en una acurada selecció de personal, el vetllar per la formació continuada, en garantir la implicació de les persones amb el projecte i la satisfacció laboral dels agents educatius.
 • La implicació en el territori i el treball comunitari, per tal de treballar per la millora de l’entorn dels nostres destinataris i ser al mateix temps més eficaços.
 • El treball en xarxa, per atendre les necessitats de forma integral juntament amb altres agents que intervenen amb els nostres destinataris.
 • La comunicació i la transparència des de diferents nivells: els nostres equips, els nostres destinataris i la societat en general.
 • La dignitat de les infraestructures, dignes per als nostres destinataris i adequades per a la consecució dels objectius de treball, complint sempre que hi hagi la normativa específica per aquests serveis.
 • La Sostenibilitat dels projectes, una gestió dels recursos que es basa en l’eficàcia i eficiència. És una gestió transparent i que per tant pública i auditada.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s