Centre Obert

PROJECTE CENTRE OBERT

És un servei arrelat al territori, els infants i joves que assisteixen són de la zona on està ubicat l’equipament i es treballa a partir del seu l’entorn habitual. En aquesta línia apostem per una intervenció basada en tres pilars: el propi Infant, les famílies i el treball en xarxa i amb la comunitat.

Per a dur a terme aquesta tasca el Centre Obert s’organitza en tres grups d’edats dife- rents, amb 12 places cadascun, articulats en tres seccions:

• Mitjans (entre 8 i 11 anys)
• Adolescents (entre 12 i 14 anys).
• Juvenils (entre 15 i 17 anys).

La població a qui va destinada l’acció educativa del Centre Obert la configuren, en es- pecial, infants i joves amb una major situació de vulnerabilitat causada pel seu context familiar, social, econòmic i/o acadèmic.
Gran part d’aquests infants i joves reflecteixen algunes de les problemàtiques socials actuals: tendència al fracàs escolar, desarrelament cultural, problemàtiques unifamiliars, baixa participació en els recursos del barri i manca d’hàbits en són algunes d’elles.

L’equip educatiu del Centre Obert el formen la Cap de Servei i dues educadores, cada una d’elles coordina una secció. Enguany la Laura Díaz és l’educadora referent del grup de Mi- tjans; la Verónica Mérida l’educadora del grup d’Adolescents i la Laura Fortes l’educadora referent del grup de Juvenils i responsable de projecte.

Durant l’any s’han incorporat estudiants de pràctiques de diferents estudis com Integració Social, Psicologia o Educació Social, així com a voluntaris.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s